Power lunch: Aubergine salade

Powerlunch: gegrilde aubergine salade

Powerlunch: gegrilde aubergine salade

Soms heb je zo rond 12 uur gewoon echt mega honger. Mega honger maar dan wel in iets met een bite. Oh ja, en warm zou eigenlijk ook wel fijn zijn. Voor dat soort honger is dit het perfecte recept Salade van gegrilde aubergine. Aubergines heb ik eigenlijk de hele zomer in huis. Omdat ze handig zijn in van alles en altijd in een roerbak lunch of op een boterham met kaas kunnen. Ze zijn lekker voedzaam, dus gegarandeerd weer een paar uur honger vrij na het nuttigen van een aubergine. Zo ook na deze powerlunch. En natuurlijk is het nog makkelijk ook!

Ingrediënten: 1 aubergine, halve rode ui, 5 radijsjes, olijfolie, munt, basilicum, olijfolie en citroen.

En dan:

  • Snijd de aubergine in dunne plakken. Besprenkel de plakken met olijfolie en gril de plakken in de grilpan of onder de gril van je oven.
  • Snijd ondertussen de ui, radijsjes, basilicum en munt.
  • Leg de aubergine op een bord, strooi de ui, radijsjes, en kruiden hier overheen en besprenkel het met wat verse citroensap.
  • Zout en peper erbij en klaar!

Het grillen duurt even, maar verder ben je zo klaar. En je kan er weer uren tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>