Kids special: Rijst met kip kerrie

Recept kip kerrie. Kids special

Kids Special: Kip kerrie

Heel lang heb ik gedacht dat het vooral mijn kinderen waren. Mijn kinderen die gek zijn op nasi goreng, mijn kinderen die gek zijn op kip kerrie. En mijn kinderen die gek zijn op lempers, loempia’s, sambal, saté ajam en rendang. Maar sinds kort weet ik dat het niet ALLEEN mijn kinderen zijn. De meeste kinderen die ik ken vinden de uitgesproken smaken uit de Indonesische keuken verslavend lekker. Sterker nog, ik heb tot vandaag geen kind meegemaakt die het niet lekker vond. Vandaag in de Kids Special daarom dit recept van kip kerrie. Een Indonesisch recept. Mijn vader nam het recept mee toen hij op Java was geweest, ver voor mijn geboorte. Hij schreef het recept zelf op en maakte het ontelbare keren. Hij bewaarde het handgeschreven recept zijn hele leven en toen mijn zusje ging trouwde, kreeg zij het recept. Ik was degene die het recept onderschepte. En kopieerde. En iets verder aanpaste. Naar onze eigen, persoonlijke smaak. Iets minder knoflook, iets meer sambal. Maar verder is het nog steeds zoals mijn vader het vroeger thuis maakte. Super lekker. Neem de tijd. Want het is zeker geen snel recept.

Ingrediënten2 kippenpoten van goede kwaliteit, twee uien, twee teentjes knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder (van de toko), verse sambal (zoveel als je wilt), half blokje santen (kokos), twee eetlepels tamarinde (van de toko).

En dan:

  • Doe de kippenpoten in ongeveer 2 liter water en breng ze aan de kook. Als het water kookt, draai dan het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het ongeveer 2 uur koken op laag vuur.
  • Verwijder na twee uur de kippenpoten uit het water en haal het vlees eraf. Houd het vlees apart en gooi de botjes weg.
  • Snijd de uien zo klein  mogelijk en fruit deze, samen met de knoflook, in een braadpan op laag vuur.
  • Doe het kippenvlees bij de uien en knoflook in de pan. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe nu de kerriepoeder en sambal erbij, roer alles goed door en bak het nog even voordat je de bouillon van de kip erbij voegt.
  • Als alles zacht kookt, voeg dan de santen en tamarinde toe en laat het op laag vuur staan tot de kip kerrie volledig ingekookt is. Hij moet niet te nat zijn!
  • Als de kerrie klaar is, maak er dan rijst bij. Mijn kinderen zijn gek op sperziebonen bij dit gerecht. Maar je kan het met van alles combineren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>