Van nee naar oké: Zalm met prei kinderrecept

Zalm prei recept voor kinderen, kinderrecept

Van nee naar oké: Zalm met prei succes variant

Dit is een kinderrecept in ieder opzicht en toch super lekker voor alle niet kinderen. Zalm en prei is altijd een goede combinatie, meestal maak ik er een ovenschotel van in combinatie met aardappel. Super lekker, maar past niet helemaal in het smaakstraatje van de kieskeurige draken. Daarom heb ik samen met mijn oudste zoon deze eenvoudige versie van zalm prei taart gemaakt. Geen aardappel, wel  bladerdeeg. Het resultaat was goed, erg goed zelfs, als ik het aan het enthousiasme van de jongens afmeet. En dat doe ik. Voor herhaling vatbaar dus, dit kinderrecept voor prei.

Ingrediënten: 3 of 4 grote preien, 250 gram gerookte zalm, ui, bladerdeeg (5 plakjes uit de diepvries), 3 eieren, tijm, salie, crème fraîche, knoflook en peper.

En dan:

  • Dit is voor mij een snel recept. Ik gebruik dus bladerdeeg uit de diepvries en maak van 4 plakjes bladerdeeg 1 grote ronde lap. Smeer een bakvorm in met boter en bekleed deze dan met het bladerdeeg. Vouw de zijkanten omhoog. Prik kleine gaatjes in de bodem en bak deze dan ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven.
  • Snipper de ui en snijd de prei in smalle ringen. Snijd ook de gerookte zalm in grove stukken. Smelt wat kokosolie (of olijfolie) in een grote koekenpan. Bak de ui glazig met de knoflook, voeg dan de prei toe met tijm en salie. Bak alles tot het zacht en fijn is.
  • Mijn kinderen houden van pittige smaken. Ik doe dus, nadat ik het vuur uitgezet heb, een flinke theelepel verse sambal door de groenten. Als je het gerecht liever ‘zacht’ van smaak houdt, laat dit dan achterwege. Laat het mengsel even uitlekken en afkoelen.
  • Klop twee eieren los en meng deze met de crème fraîche. Doe hier ook de gesneden zalm bij. Meng dit door het prei mengsel. En schep het op de voorgebakken bladerdeeg bodem.
  • Klop het laatste ei los. Maak van het laatste plakje bladerdeeg een lange strook, welke je in stukken het zalm prei mengsel heen legt. Verdeel het laatste losgeklopte ei over het gerecht en zet het in de oven op 200 graden.
  • Ongeveer 20 minuten wachten en de taart is klaar!

Tip: Dit recept leent zich uitstekend voor inzet van je kleine hulpkok. Zet je kind op het aanrecht, of schuif een stoel bij. Laat ze het bladerdeeg tot een bal kneden, uitrollen, de eieren kloppen of de taart afstrijken. Door je kind actief te betrekken in het proces zal het gerecht nog beter in ontvangst worden genomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>