Geen tijd, niks in huis: Supersnelle spaghetti met tomaat en ansjovis

gezond eten met kinderen

supersnelle pasta met succesgarantie

Er zijn van die dagen dat je gewoon geen tijd hebt om te koken. Of dat je, om welke reden dan ook, geen zin hebt om ook maar een minuut langer dan strikt noodzakelijk in de keuken te zijn. Voor dat soort dagen is dit recept. Het wordt gemaakt met ingrediënten die ik altijd standaard op voorraad heb: Verse cherrytomaatjes aan tros (er gaat minimaal 1,5 kilo per week doorheen aan salades, koken en snacken), ansjovis in blik, zalmfilet uit de diepvries en gedroogde spaghetti.

Vroeger begon ik met het wassen en halveren van de tomaten, maar tegenwoordig laat ik dit nog wel eens achterwege en leg ik ze met steel en al in de ovenschaal.

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Leg ongeveer 400 gram gewassen cherrytomaten in een ovenschaal en giet hier een lekkere olijfolie overheen. Eventueel kan je wat peper over de tomaten strooien, zout is niet nodig.
  • Zet ondertussen een grote pan gezouten water op het vuur en laat dit aan de kook komen voor de spaghetti. Als het water kookt voeg je hier 200 gram spaghetti aan toe.
  • Leg ondertussen ongeveer 8 ansjovisfilets in een koekenpan en zet deze op laag vuur met wat olijfolie. Laat de ansjovis smelten en meng er dan wat verse sambal of een Spaanse peper doorheen. Als de ansjovis gesmolten zijn, giet dan een flinke scheut witte wijn in de pan.
  • Meestal maak ik voor de zalm een mengsel van citroen, olijfolie, twee ansjovisfilets en een heel klein beetje rozemarijn in de vijzel. Hiermee smeer ik zalm in voor het bakken. Je kan de zalm ook inwrijven met alleen de olijfolie. Leg de zalm dan in een goed voorverwarmde grillpan en gril hem kort om en om (maximaal 1 minuut per kant).
  • Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe aan de saus. Zet de pan met de zalm in de oven en gaar deze even na zodat hij van binnen ook goed warm wordt.
  • Meng de spaghetti door de saus en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
  • Leg de pasta op de borden en leg de zalmfilet hier bovenop.

Klaar in 15 minuten, maar genieten voor het hele gezin. In drukke tijden zet ik dit zeker twee keer per maand op tafel. Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>