Pesto Guacamole

Gezond eten met kinderen, lunch

pesto guacemole brood

Ik hou van pesto. En ik hou van Guacamole. Met altijd een basilicum plantje in de vensterbank en altijd avocado’s op de fruitschaal zijn beide dan ook altijd binnen handbereik. Als ik voor lunch echt zin heb in brood, dan beleg ik meestal een spelt boterham royaal met één van deze twee. Maar gister had ik behoefte aan wat anders, wat nieuws, maar toch de smaak van pesto. Of guacamole. En vandaar deze combi. Het beviel zo goed, dat ik hem vandaag met jullie wil delen.

Ingrediënten: een heel plantje basilicum, 2 avocado’s, halve citroen, knoflook, Parmezaanse kaas.

En dan:

  • Doe de basilicum (ik gebruik echt een half plantje), knoflook, eetlepel olijfolie, sap van een halve citroen en vers geschaafde Parmezaanse kaas in de blender om de pesto te maken. Als deze klaar is, schep je alles uit de blender in een mengkom en prak je er twee rijpe avocado’s doorheen.
  • Je hebt nu een mengsel ergens tussen pesto en guacamole in. Breng het op smaak met zout en peper. Ik heb er nog wat licht geroosterde pijnboompitjes doorheen gemengd.
  • Vervolgens heb ik wat spelt boterhammen onder de gril in mijn oven gelegd en deze vervolgens ingesmeerd met roomboter en royaal belegd met de pesto guacamole.

Manlief van zijn werkplaats gehaald voor lunch en hij was blij verrast met deze nieuwe creatie. Omdat hij houdt van contrasten in zijn eten heb ik er voor hem een paar cherry tomaatjes heel klein overheen gesneden. He loved it!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>