Dit is een perfect lunch gerecht voor als je echt veel honger hebt! Het is redelijk snel klaar en ik moest echt moeite doen om alles op te eten (en dat gebeurd mij niet vaak). De combinatie van zoet en hartig geeft een aangename smaak en de peterselie… Ja, ik vind peterselie nou eenmaal ontzettend lekker bij bijna alles (omelet, soep, salade, het gaat er altijd overheen). De combinatie met munt thee is helemaal fijn omdat de thee een lichte en frisse tegenhanger is bij dit toch wel zware en smaakvolle gerecht.
Ingredienten: zoete aardappel in dunne plakken, klein stukje feta kaas, 3 eieren, zout, peper, peterselie.
En dan:
- Kook de aardappelschijfjes kort (ongeveer 2 minuten) in ruim kokend gezouten water. Laat ze goed uitlekken en droog stomen.
- Verhit wat olijfolie of kokosolie en bak de zoete aardappel hierin. Bak de schijfjes ongeveer 5 minuten met regelmatig omscheppen.
- Voeg de feta toe en daarna de losgeklopten eieren. Bak alles tot de onderkant goed gaar is.
- Zet de pan daarna onder de gril van je oven. Houd hem goed in de gaten, want nu gaat het hard. Laat het ei goed gaar worden en voeg als laatste wat peterselie en peper toe.
Hey Maaike,
Wat leuk om jouw blog te lezen!
En dat je net zo gek op eten bent als ik. Misschien kunnen we een blog- samenwerking doen een keer. Bij elkaar bloggen bijvoorbeeld.
xx
Esmée (van de Hema)
Hallo! Dat is lang geleden 😉
Bedankt voor je compliment. En right back at you. Heb je blog gelezen en veel leuke ideeën op gedaan. Gastbloggen is zeker een goed idee! Laat maar weten wat je ideeën hierover zijn.
Groetjes Maaike