Meisjes pasta voor iedereen.

Pasta eten met kinderen

Meisjes pasta, ook voor stoere jongens

In Italië aten we een heerlijke pasta. De kinderen smulden ervan en toen ik een hapje van ze proefde, was ik meteen verkocht. Wat hadden we ook alweer besteld? Ik pakte de kaart erbij om de betreffende pasta op te zoeken en las: “Pasta Puttanesca”. Oké. Mijn kennis van de Italiaanse taal is extreem beperkt, maar dit lijkt toch wel erg op ‘hoerenpasta’. Of ‘pasta voor de hoeren’??? Ik check het bij de ober en ja, het is hoerenpasta. Van wat ik uit zijn Italiaanse toelichting kan uitmaken is het iets uit een film…

De naam valt wat tegen. Maar de smaak is waanzinnig. Puur, vol, zilt. Het wordt de favoriete pasta van mijn kinderen. Maar de naam wordt hier niet genoemd. ‘Meisjespasta’ noemen mijn draken het. En ondanks dat het twee jongens zijn, vragen ze hier regelmatig om. Ons favoriete recept is vast niet meer precies ‘zoals het hoort’ maar toch denk ik elke keer als we het in Italië eten: mijn verse is zo gek nog niet.

Ingrediëntenblikje tonijn of 2 verse tonijnfilets, 5 ansjovis filets, olijfolie, zwarte olijven, 5 grote rijpe tomaten, basilicum, rode peper, citroen, klein beetje witte wijn, knoflook, pasta naar keuze.

En dan:

  • Doe de basilicum met wat olijfolie in de vijzel en maak het tot een saus. Laat de tonijn met het sap van een halve citroen hierin marineren.
  • Snijdt de peper in kleine stukjes en doe deze samen met knoflook en ansjovisfilets in een grote koekenpan.
  • Bak op laag vuur tot de ansjovis begint te smelten. Doe dan een scheutje witte wijn in de pan en voeg de zwarte olijven (eventueel fijngehakt) toe. Doe ondertussen de pasta in een pan met kokend, gezouten water.
  • Breng de wijn aan de kook en voeg dan de fijngehakte tomaten toe. Laat de tomaten langzaam warm worden en voeg de tonijn met de marinade toe als de tomaten warm zijn.
  • Voeg de pasta toe als deze gaar is en breng het gerecht op smaak met peper. Zout is door gebruik van ansjovis (die je in het gerecht verder niet terug zal vinden) overbodig.

Officieel horen er ook nog kappertjes in dit gerecht. Deze kan je toevoegen op het moment dat je ook de olijven toevoegt. Ik gebruik geen kappertjes meer in dit gerecht omdat ik er altijd buikpijn van kreeg (alleen in dit gerecht, anders niet). Maar probeer wat je zelf lekker vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>