Left over smoothie met rode biet

Honger! Ik weet dat het in Nederland niet zo genoemd mag worden (zeker niet met een immer gevulde koelkast) maar soms lijkt dat wat ik in mijn buik voel hier toch verdacht veel op. Zeker zo rond 16.00 uur. En mijn kinderen hebben hier trouwens ook last van. Nu heb ik voor deze gelegenheid altijd komkommer, tomaat, wortel, noten en verschillende soorten kaas in huis maar gister had ik hier dus net even GEEN zin in. In mijn koelkast en vriezer vond in de volgende left-over ingrediënten:

een grote rode biet, een appel, bleekselderij

Dat laatste ligt, net als wortel, altijd in fijne stukjes gesneden in hersluitbare zakken in mijn vriezer. Het gaat in bijna alle soepen en stoofpotjes die ik maak. Enfin, De biet heb ik twintig minuten gekookt. En daarna onder de koude kraan een beetje laten koelen. Daarna heb ik alles in kleine stukjes gesneden en met een lepen chia zaad en wat ijs in de blender gegooid. Na flink wat blenderen zag ik deze mooi gekleurde smoothie:

De kinderen waren niet zo zeer gecharmeerd van de smaak. Totdat ze er wat zoute nootjes bij kregen, toen werd het iets succesvoller. Ikzelf ben nog niet uit over de smaak. Het is weinig verrassend en daardoor wat saai (en eentonig) om te drinken. Maar de structuur is lekker en vooral: tot 18.30 had ik geen hongerig gevoel meer, en dat bereik ik met de rauwe groenten, kaas en noten toch echt niet vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>