Warme lunch: Aspergesoep

IMG_5445Gister heb ik voor de lunch een aspergesoep gemaakt. Yep, begin december.

De plaatselijke groenteboer had super schattige kleine asperges liggen, die ik gewoon wel mee moest nemen. Gister heb ik ze in nog geen twintig minuten omgetoverd tot een super lekkere soep.

Ingredienten: 500 gr kleine asperges, kleine prei, 2 kleine aardappels, kippenbouillon, ei

En dan:

  • Gebruik alleen het witte gedeelte van de prei. Snij dit in ringen en bak dit in een middelgrote koekenpan met een klein beetje roomboter tot het zacht is.
prei zacht laten bakken

prei zacht laten bakken

  • Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes en bak die met de zachte prei even mee. voeg dan ongeveer een liter kippenbouillon toe. Laat alles aan de kook komen en voeg de in stukken gehakte asperges toe. Ik heb het een kwartier op laten staan onder regelmatig roeren, maar tien minuten was ook genoeg geweest. Proef en breng op smaak (nootmuskaat, peper, citroenverbana, net wat je zelf lekker vindt).
  • Het ei heb ik gekookt en door de soep gedaan. Bij de kinderen heb ik het ei heel gelaten en in de soep gedaan. Dit was een groot succes.

Een snelle warme en makkelijke maaltijd, daar houden we van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>