Gado-gado vegan style

De laatste tijd kook ik vaak uit mijn Indonesische kookboek. Ondertussen beheers ik een aantal basisrecepten goed genoeg (vind ik zelf) om hiermee te experimenteren, maar nog te weinig om ze te delen. Toch wil ik mijn versie van gado-gado graag delen in verband met de Vegan Challenge.Het recept behoort tot mijn favorieten binnen de categorie ‘vegan’. Het is vast een sterk ‘vernederlandste’ versie, maar nog steeds erg lekker.

Ingrediënten: knoflook, sambal, kokosmelk, 1 ui, kokosolie, aardappel, sperziebonen, bloemkool, taugé, gezouten pinda’s, geroosterde pinda’s, zoute ketjap (acin), azijn.

En dan:

  1. pindasaus maken

    pindasaus maken

    Doe een beetje kokosolie met sambal, een fijngesnipperde ui en knoflook in een klein steelpannetje. Laat de ui en knoflook even bakken en voeg dan vier handen vol met gemengde pinda’s en een klein blikje (maximaal 200 ml) kokosmelk toe. Bak alles ongeveer vijf minuten en pureer het dan in de keukenmachine. Schenk het terug in de pan. Proef de saus en breng hem verder op smaak met zoute ketjap en een heel klein beetje azijn.

  2. Kook de aardappelen in koud water gaar. Zet ongeveer vijf minuten nadat de aardappelen koken de bloemkool (een halve bloemkool ongeveer) en de recept gado gadosperziebonen (ongeveer 200 gram) op in kokend, gezouten water.
  3. Was de taugé en laat deze uitlekken in een vergiet. Leg ongeveer de helft van de taugé apart. Giet daarna de groenten en aardappelen af in het vergiet.
  4. Verdeel de groenten over een schaal, schenk hier de pindasaus overheen. Verder daarna het laatste beetje taugé over de saus.
  5. Voor de niet vega variant: verdeel twee hardgekookte eieren over de schaal.

Selamat makan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>