Van nee neer oké: Pasta broccoli met olijf

Pasta broccoli en olijf

Pasta met broccoli en olijf

Ik heb ooit gehoord dat broccoli ‘brainfood’ is, vanwege het enorme aantal vitamine K (wat de hersenfunctie stimuleert) en ijzer (wat ons concentratievermogen positief beïnvloed) wat deze groente bevat. Ik heb deze informatie voor waarheid aangenomen en de draken vanaf baby af aan broccoli gevoed. Op allerlei manieren. Nu is dit best een uitdaging, gezien de groene kleur van de groente, maar dit is één van de recepten die altijd succesvol is gebleken.

Ingrediënten: broccoli (ik gebruik twee stronken, alleen de roosjes zeer klein gesneden), verse munt, verse basilicum, zwarte olijven, knoflook, 4 ansjovisfilets, verse sambal, citroen, witte wijn, pasta.

En dan:

  • Doe de fijngesneden broccoli in een kokend gezouten water. Laat het ongeveer een minuut koken en voeg dan de pasta toe.
  • Leg de ansjovisfilets met de knoflook en een theelepel verse sambal in een grote koekenpan en laat deze langzaam smelten. Als je niet van ansjovis houdt, laat je ze gewoon achterwege maar gebruik dan vers zeezout.
  • Als de filets gesmolten zijn doe dan de zwarte olijven en kruiden in de pan, roer  alles door elkaar en voeg het sap van de citroen en een glas witte wijn toe.
  • Giet de pasta en broccoli af en voeg in een vergiet en voeg dit dan bij de saus in de koekenpan.
  • Roer alles nog even goed door elkaar en schep het op diepe borden.

De broccoli roosjes zijn zo klein dat ze, samen met een stukje pasta, precies op een kinderlepel passen. Zwarte olijven zijn ultieme verwennerij voor mijn draken en smaken heel lekker bij de broccoli. Als je eigen draak een heel ander idee heeft bij ‘ultieme verwennerij’ experimenteer hier dan mee. Als klap op de vuurpijl mogen de kinderen er zelf nog wat Pecorino overheen raspen.

Laat het broccoli feest beginnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>