Snel en Simpel: Couscous met superzachte kip

Snel en simpel recept voor kind

Couscous met superzachte kip

Dit recept is snel klaar, makkelijk te maken en toch ziet het er feestelijk uit, zo in de schaal. Kleine kieskeurige draken zijn er gek op (tenminste sinds ze couscous kunnen waarderen en ik de ingrediënten precies op hun veeleisende en verfijnde smaakpapillen afgestemd zijn). In plaats van kippendijen, kan je gewoon kipfilet (of kalkoenfilet) bestellen bij de slager. Ik neem de dijen omdat deze het zachtst worden bij het bakken, maar ga voor wat je zelf gewend bent en lekker vindt.

Ingrediënten: 400 gram kippendijen, 300 gram couscous, rode puntpaprika (of eventueel een gewone rode paprika), Spaanse peper, lente uitjes, 200 gram doperwtjes uit de vriezer, zwarte olijven, 50 gram Griekse feta, zout, peper, citroen en munt.

En dan:

  • Kruid de kippendijen (naar persoonlijke smaak of gewoon met zout en peper), snijd in stukjes en bak ze in olijfolie gaar.
  • Kook de doperwtjes kort zodat ze warm zijn en snijd dan alle overige groenten en kruiden.
  • Zet de couscous ik kokend water.
  • Als de couscous klaar is, meng je alles door elkaar.
  • Sprenkel er wat sap van de citroen overheen en meng nogmaals.
  • Kruimel tot slot de feta over de couscous en serveer het direct.
Snel en simpel gerecht voor kinderen

Couscous met magere kwark

Je kan bij dit gerecht een beetje magere kwark met olijfolie, citroen en munt serveren. Toen de kinderen nog niet gewend waren aan pittig eten, serveerde ik dit er vaak bij (ik gebruik veel sambal voor de marinade van de kip). Nu zijn ze gek op gekruid eten en maak ik het eigenlijk nooit meer. Probeer gewoon wat werkt!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>