Van nee naar oké: Kindvriendelijk paprika pasta

Pasta recept voor kinderen

Alle ingrediënten voor de pasta met paprika

Paprika’s. Mijn ene zoon lust alleen de rode. Mijn andere zoon moet er niks van hebben en noemt het ‘griebels’. Maar niet als ze zacht en zoet zijn, dan zijn het gewoon paprika’s. Dit recept vergt wat tijd (met een deksel in een koekenpan, dus houd dat boek bij de hand) maar dan wordt de paprika ook echt zacht en lekker zoet. Dus neem de tijd en je zult versteld staan van de smaak. 

In Italie worden de paprika’s voor de “Pasta peperonata” geblakerd in een hete oven. Bij krijgen de paprika’s toch altijd een bittere bijsmaak als ik dit doe, daarom gebruik ik de manier die ik ooit las in een boek van Jamie Oliver: zachtjes garen in de pan. Duurt een uur, maar dat is het meer dan waard.

Ingrediënten: 2 rode punt paprika’s, 1 rode paprika, 2 gele paprika’s, 2 rode uien, 1 Spaanse peper, 1 citroen, 1 teen knoflook, 1 bosje peterselie, balsamico, Parmazan en mozzarella.

En dan:

  • Snijd de paprika’s in vieren. Was deze stukken en verwijder alle pitten. Snijd daarna in horizontale, smalle reepjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en doe de paprika erbij. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het zo 20 minuten opstaan. Roer wel af en toe.
  • Na 20 minuten zijn de paprika’s zacht en voeg je de gesnipperde rode ui en de fijngesneden Spaanse peper toe. Leg het deksel weer op de pan en laat nog 20 minuten op laag vuur staan.

    Pasta met paprika recept voor kinderen

    Pasta met paprika

  • Voeg dan de knoflook toe. Laat het deksel van de pan of en laat nog 10 minuten op het vuur staan. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  • Voeg de balsamico (flinke scheut), fijngesneden peterselie en geraspte Parmezan toe en roer alles goed door elkaar. Proef van de saus en breng het verder op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en roer deze door de pasta saus. Doe op het bord nog wat kleine stukjes mozzarella over het gerecht en laat deze smelten op de pasta. Eventueel kan je er aan tafel nog wat Parmazan over strooien.

Buon Appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>