Pompoensoep

Pompoensoep maken

Pompoensoep

Heel makkelijk, lekker en snel. Pompoensoep.

Ik heb me ooit laten vertellen dat de pompoenen die in de herfst geoogst worden, de hele winter gegeten kunnen worden. En dat is fijn. Want de hele winter maak ik minimaal twee soepen per week. Groentesoepen. Want dat is goed voor de kinderen (en ik vind het zelf gewoon heel lekker). Omdat we nooit een pan soep leeg eten, weck ik ook altijd nog twee of drie potten met soep. Die zijn zo, zonder enig houdbaarheidsmiddel, nog drie maanden goed. Gewoon in de kast. Ook makkelijk voor als we eens laat thuis zijn of echt geen tijd hebben. Verschillende soorten soep zijn altijd binnen handbereik en hoeven alleen maar even opgewarmd te worden. Met een beetje ontdooide peterselie erbij en wat verse croutons hebben we dan toch altijd een lekker maaltijd / lunch.

Maar goed. Pompoensoep. Super easy dus. Moet je alleen wel even weten hoe..

Ingrediënten: 1 pompoen (geschild en in stukken), 1 grote wortel (in stukken), 2 stronken bleekselderij (in

pompoensoep maken

pompoensoep maken

stukken), 1 rode ui (fijngesneden), knoflook, olijfolie, 1,5 liter groentebouillon, 5 verse salieblaadjes.

En dan: Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat dat warm worden. Voeg dan de salieblaadjes toe. Haal de salie uit de pan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in dezelfde olie. Bak alles ongeveer 10 minuten (totdat het zacht begint te worden en voeg dan de pompoen toe. Roer even om en schenk vervolgens de bouillon en de salie bij de groeten. Breng alles aan de kook en laat het dan, met de deksel en op laag vuur, een half uur koken.

Als de pompoen ook goed zacht is, kan je de soep pureren. Dit kan met een blender of met een staafmixer. Verwijder de salieblaadjes en breng de soep op smaak met zout en peper. Zelf voeg ik op het laatste moment nog wat tijm toe aan de soep, alleen bij mijzelf, de rest van de familie moet hier niks van weten.

Ik serveer ook altijd wat verse ciabatta croutons bij de soep. Het recept hiervoor zal ik binnenkort publiceren.

In the meantime enjoy your soup, it will keep you warm from inside…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>