Smoothie time: blauwe bessen en banaan

bosbessen smoothie

bosbessen smoothie

En opeens waren er blauwe bessen bij de groenteboer. Helemaal uit Chili. Het kopen van deze veel te lekkere besjes zou geheel tegen mijn principes ingaan. Bessen uit Chili, terwijl we in Nederland zoveel fruit hebben dat we het exporteren omdat we het zelf niet op kunnen. En dan dus een vliegtuig naar Chili sturen om fruit te halen wat we hier, gezien het seizoen, nét even niet hebben. Dat is dus een soort decadentie die ik had besloten af te schaffen. Maar die bessen lagen daar. En ze zagen er super lekker uit. En als ik ze niet kocht, dan kocht iemand anders ze. Dus principes aan de kant en besjes in de tas (onder het mom van, lekker voor de kinderen mee naar school). Deze week aten we flensjes met blauwe bessen, wentelteefjes met blauwe bessen en we dronken smoothies met blauwe bessen. Allemaal lekker, maar erover posten ging tegen me principes in. Blauwe bessen uit Chili promoten in de winter… Dus hier, geheel tegen alle leuk geprobeerde principes, een super recept voor een smoothie met.. blauwe bessen.

Ingrediënten: twee handen vol blauwe bessen, 1 banaan, 1 grote appel (Elstar), een flinke schep biogarde kwark, gecrushed ijs (en eventueel wat chia zaad, honing of munt).

En dan: doe alles gewassen en geschild in de blender en klaar.

Iedereen hier is fan van dit drankje. Mijn grote liefde, ikzelf én de twee kleine kieskeurige draken. Voor laatstgenoemde wel met honing en zonder munt en zaden. Het moet natuurlijk vooral lekker zijn, en niet alleen maar gezond 😉

Oh en bijkomend voordeel: als ik de biogarde kwark vervang door amandelmelk dan kan deze zo door naar de Vegan Challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>