Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm

Dit gerecht vind ik zelf zó lekker, dat ik het het liefst elke week zou eten. Helaas lust mijn oudste zoon onder geen enkele omstandigheid aardappel. Niet gekookt, niet gebakken,

Gezond eten met kinderen

Aardappelsalade met zalm

niet als patat, niet in blokjes en zeker niet als puree. Aardappel is hier gewoon een no-go, dus zeker als hoofdingrediënt gebruik ik dit nooit. Behalve dan op de schaarse avonden waarop ik mijn kinderen ieder een eigen pizza laat maken om ze vervolgens vroeg in bed te leggen en de keuken weer in te duiken voor mezelf en mijn grote liefde. Dan komt dit gerecht regelmatig naar voren. Gister in combinatie met gegrilde aubergine, maar met deze salade kan je eindeloos variëren. En hij is makkelijk om te maken!

Ingrediënten: 0,5 kilo kleine aardappels (ik gebruik Frieslanders), roomboter, knoflook, rozemarijn, dille, crème fraîche, mierikswortel, citroen, 200 gram gerookte zalm.

En dan:

  • Schil en kook de aardappels ongeveer 10 minuten. Smelt ondertussen de boter in de braadslee en leg de knoflook (hele teentjes) in de boter. De hoeveelheid knoflook is geheel afhankelijk van je eigen smaak en je verdere planning voor de avond 😉
  • Als de boter gesmolten is voeg dan eerst de rozemarijn (hele takjes) en daarna de uitgelekte aardappelen toe aan de braadslee. Beweeg de aardappelen rond zodat de boter rondom komt te zitten.
Gezond eten, aardappel salade

Lauwwarme aardappel salade

  • Zet het geheel nu ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven (225 graden). Houdt de aardappels vochtig met de boter in de braadslee. Maak ondertussen een saus van crème fraîche, mierikswortel, citroen en dille. Ik gebruik ongeveer drie kwart van het potje crème fraîche en het sap van een halve citroen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Als de aardappels klaar zijn leg je ze op een bord. Daarna leg je de gerookte zalm over de aardappels en daarover verdeel je de saus. Ik serveer er graag nog een beetje peterselie bij, maar ik heb een soort peterselie verslaving dus waarschijnlijk is het zonder peterselie ook al een super fijn gerecht. En je krijgt er nog een garantie bij ook: dit gerecht kan met geen mogelijkheid mislukken. Het hangt aan elkaar van je eigen smaak. Meer zalm, minder zalm, meer kruiden, minder kruiden, je kan het op elk moment aanpassen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>