Kindvriendelijke broccoli favoriet

kindvriendelijke pasta met brocolli

pasta met brocolli

Favorieten. Gerechten waar je geen genoeg van krijgt. Gezinsfavorieten zijn mijn eigen hierop bedachte variant. Gerechten waar meerdere mensen in ons gezin geen genoeg van krijgen. Mijn eigen smaak is bij een ‘gezinsfavoriet’ vaak ondergeschikt. Meestal wordt een gerecht in deze categorie geplaatst als mijn man en minimaal 1 van de kleine draken het gerecht als succesvol ervaren. Bij dit broccoli recept ligt de succesfactor doorgaans hoger. Daarmee is dit recept een favoriet onder de gezinsfavorieten. En nog super gezond, super makkelijk en super snel ook. Naast gezinsfavoriet dus ook zeker één van mijn persoonlijke favorieten.

Ingrediënten: Pasta (300 gram voor een gezin van 4), 1 kilo broccoli (alleen de roosjes, klein en fijn), 1/2 citroen (sap), hand vol pijnboompitten, ongeveer 20 zwarte olijven, verse basilicum, ansjovis filets, sambal, Parmezaanse kaas.

En dan: 

  • Doe de ansjovis filets met sambal en een scheut olie (kokos of olijf) in een grote koekenpan op laag vuur en wacht tot de ansjovis smelt.
  • Doe ondertussen de fijngesneden broccoli roosjes in kokend gezouten water en breng opnieuw aan de kook. Als deze even koken, doe dan de pasta erbij (ik wacht meestal vijf minuten voordat ik de pasta erbij doe, dan is de broccoli echt zacht, als je liever bijtgaar hebt, doe de pasta dan eerder in de pan).
  • Zet de pijnboompitten op laag vuur.
  • Als de ansjovisfilets gesmolten zijn, roer het dan tot een saus en voeg de gesneden olijven, gesneden basilicum en de olijfolie toe. Als alles warm is, voeg dan nog een scheut witte wijn toe en laat het op laag vuur staan.
  • Giet de pasta en de broccoli af, laat ze goed uitlekken en voeg deze dan bij de saus in de koekenpan. Roer alles goed door elkaar.
  • Na het opscheppen voeg je de pijnboompitten toe. Mijn kinderen lusten geen pijnboompitten, vandaar dat ik deze niet door het eten roer. De kaas rasp ik er bij de tafel pas overheen.

Super makkelijk, super snel, super lekker. Super favoriet…

pasta met broccoli

broccoli favoriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>