Succesvolle sperziebonen

Sommige groenten blijf je klaarmaken voor je kinderen omdat je gewoon wéét dat er een succesformule inzit. Andere kruiden, andere gaarheid, andere bijgerecht, boontjes zijn zo’n soort groenten waarvan je gewoon weet dat er een manier moet zijn waarop kinderen ze lusten. Voor mijn kinderen zijn er in het geval van boontjes twee manieren waarop ze gegeten worden zonder lange tanden. En dit is er één van.

Sperziebonen voor kinderen

succesvolle sperziebonen

Ingrediënten: 500 gram verse sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd), ui, knoflook, kokospoeder (geraspte zanten kan ook), kokosmelk, gezouten pinda’s, geroosterde pinda’s, currypoeder, sambal, ketjap manis (zoete ketjap), olie (kokos of zonnebloem) en 2 eieren.

En dan:

  • Doe de bonen in kokend water en kook ze ongeveer 6 minuten. Als ze gaar zijn giet je ze af en laat je ze staan in het vergiet tot je ze nodig hebt. Kook ondertussen de eieren hard.
  • Verwarm ondertussen wat olie in de pan en de de uien en knoflook hierbij, bak ze kort aan en voeg dan de kokospoeder (2 eetlepels) en sambal (1 theelepel) toe. Zet het vuur laag en laat het zo even bakken (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg wat currypoeder (1 eetlepel) toe en bak nog even kort. Doe hier dan de kokosmelk (150 ml) bij. Zet het vuur laag en laat de saus even inkoken.
  • Sperziebonen curryAls de saus goed is ingekookt voeg je de bonen toe en laat je het gerecht nog even warm worden. Pel ondertussen de eieren.
  • Verdeel de boontjes over eens schaal, voeg wat pinda’s toe en leg de eieren erop.

Hier zijn de kleine draken er gek op, maar zelf eet ik het ook graag. Gewoon met witte rijst, nasi goreng of met aardappel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>