De lekkerste spinazie shake voor iedereen

Spinazie shake recept

Spinazie shake

De spinazie shake (of eigenlijk groene shakes in het algemeen) wordt om veel redenen geprezen. Ze zijn super gezond, zouden als wondermiddel dienen voor allerlei verschrikkelijke ziektes, het lichaam ontgiften en het ultieme afslankmiddel zijn. Voor mij is de belangrijkste redenen voor het drinken van deze spinazie shake het stillen van mijn altijd aanwezige honger. En dat is ook het enige effect wat ik vanuit eigen ervaring kan bevestigen. Het werkt geweldig tegen honger en lekkere trek en geeft je direct energie om weer een paar uurtjes door te kunnen gaan. Als ik een drukke dag heb en mijn kinderen gaan als malle tekeer dan vind ik het heerlijk om me even terug te trekken in de keuken. De blender het geluid van spelende kinderen te laten overtreffen en me daarna met een tijdschrift en mijn verse drankje op de bank te nestelen. Na 15 minuten ben ik weer volledig opgeladen en ready to go.

Deze spinazie shake is mijn favoriet (onder de groene varianten). De shake is makkelijk om te bereiden en super van smaak. Zelfs mijn grote liefde, die nogal sceptisch stond te kijken naar de kleur en substantie in het glas wat hij van mij kreeg, is enthousiast over deze spinazie shake.

Ingrediënten: 150 gram spinazie, 2 sinaasappels, 1 banaan, sesamzaadjes. Omdat deze shake het lekkerste is, als hij écht koud is, kan je nog wat ijsklontjes toevoegen.

En dan: 

  • Zorg dat de spinazie goed schoon is. Niet even snel wassen in het vergiet, maar echt even in water later staan. Daarna goed wassen en afspoelen. Stukjes zand in je shake zijn niet fijn.
  • Doe de spinazie, de banaan, de sesamzaadjes en het sap van de twee sinaasappels in de blender en mix het tot een gladde drank.
  • Het mixen kost wat tijd, je wil alles echt glad hebben. Houdt vol, het is de moeite waard.
  • Proef de spinazie shake en breng eventueel op smaak met wat honing.

Dit is mijn persoonlijke favoriet, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 😉

*voor meer gezonde shakes klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>