Chocoa festival

Ik eet kilo’s chocolade. Mijn eerste full time baan ooit was bij de Bijenkorf. In de bakkerij ben ik ingewijd in allePuccini chocolade geheimen die chocolade tot die tijd voor mij kende. De bakker van de Bijenkorf is mijn persoonlijke held als het gaat om chocolade. Ik heb in drie jaar tijd bij de Bijenkorf meer chocolade gegeten dan in mijn verdere hele leven. En sindsdien ben ik verslaafd aan chocolade. Niet aan gewone chocolade. Nee. Alleen aan de beste. Bonbons van Marcolini of van Puccini. Chocolade truffels van Huize van Wely. Chocoladetaarten van de Bijenkorf of van Marcolini. Chocolade repen van Valhrona.

Een chocolade festival kan ik, als die-hard chocoladeliefhebber dan ook onmogelijk aan mij voorbij laten gaan.

Van 6 maart tot en met 8 maart organiseert Stichting Chocoa het Chocoa festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Chocolatiers uit onder andere Brazilië, Peru, Mexico, Engeland, Italië, Hongarije en Nederland vertellen over de oorsprong van hun producten en hoe deze bijdragen aan positieve veranderingen in de leefomstandigheden van cacaoboeren en hun omgeving.

Marcolini chocolade

Tijdens Chocoa Festival staan proeven, genieten en ontdekken centraal, precies wat je zou willen op een chocoladefestival 😉

Het mooie is dat gelijk de combinatie wordt gemaakt naar bijpassende producten als wijn, koffie, thee en ambachtelijke bier. Zelf vind ik het altijd heel leuk om met nieuwe smaakcombinaties binnen de chocolade / koffie / thee en wijn te komen. Maar ik kan altijd nog wat inspiratie gebruiken op dit vlak.

Kortom kaarten zullen worden besteld zodra het hele programma bekend is. En kom allen proeven, genieten en ontdekken, wat chocola met jou kan doen.

Never underestimate the power of chocolate..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>