Chips…. van boerenkool!

Boerenkool chips

Boerenkool chips

Ik schreef al eerder over de ongekende sublimiteit van boerenkool. Supergezond, superveelzijdig, een echte ouderwetse ‘superfood’. Ik beloofde toen ook al het recept voor chips te delen. Maar dat raakte vervolgens naar de achtergrond. Totdat mijn kinderen er gister weer om vroegen (ja echt, mama, maak je nog eens boerenkool chips??). Dat leek me, naast mijn eigen (typische) smaak een goede indicator voor succes. Bij deze dus het succesrecept voor boerenkool chips.

Gebruik de dunne blaadjes van de kool voor chips, die worden het lekkerst in de oven.

Verhit de oven op 180 en led een stuk bakpapier op de ovenplaat. Scheur de blaadjes in kleine stukjes (zo klein als je de chips wilt hebben). Verwarm een beetje kokosolie en maak een mengsel van kokosolie met kruiden die je lekker vindt. Ik gebruik een theelepel Garam Masala en 1,5 theelepel sesamzaad. Roer alles goed door elkaar. Hussel het mengsel door de boerenkool totdat alle blaadjes bedekt zijn met een glanzend laagje. Strooi de blaadjes dan uit over het bakpapier en bak ongeveer 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Houd de oven goed in de gaten, het verschil tussen ‘precies goed’ en ‘net te lang’ is erg klein en zit hem echt in een halve minuut. Regelmatig checken en proeven dus.

Andere leuke kruidencombinaties voor de chips zijn:

  • Citroen met bassilicum
  • Citroen, knoflook en peper
  • Olijfolie, witte wijn azijn en zout (beetje Engels qua smaak)
  • Olijfolie, peper, zout, Parmezaanse kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>