Met de Vegan Challenge in het vooruitzicht, probeer ik steeds meer veganistische recepten uit. Dit is een gerecht wat veganistisch is én wat bij het hele gezin in de smaak valt. Zelfs mijn grote liefde, die zich ernstige zorgen maakt over mijn deelname aan de Vegan Challenge is goed te spreken over dit gerecht. Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik sinds kort in bezit van een keukenmachine (yeah!), welke ik naar hartenlust dagelijks gebruik. Voor dit gerecht gebruik ik mijn machine ook, maar old school hakken op een snijplank is natuurlijk ook nog steeds een optie voor wie geen keukenmachine bezit. Komt ie.
Ingredienten: rode linzen (zakje), ui, knoflook, gember, paprika (rood), koriander, kurkuma, kerrie, kokosmelk, wilde spinazie of paksoi.
En dan:
- Snij de ui, knoflook, gember, paprika en koriander in de keukenmachine en hak het fijn.
- Doe alles met een flinke scheut kokosolie (en eventueel een theelepel sambal) in de pan en voeg dan de kerrie (theelepel) en kurkuma (theelepel) toe.
- Roer alles goed door elkaar
- Als de groenten een beetje gebakken zijn voeg dan de linzen toe.
- Giet er gelijk een halve liter kokend water en een blikje (400 gram) kokosmelk
- Laat het met het deksel rustig op laag vuur koken en schep de linzen af en toe om.
- Als het is ingekookt (15 minuten ongeveer) voeg dan de schone wilde spinazie of paksoi toe.
- Je kan er nog een beetje biogarde kwark met het sap van een halve citroen bij serveren, voor als je het pittig vindt.
- Serveer het samen met een Libanees brood (of naanbrood, of pita brood, net wat er in je buurt te krijgen is).
Ik zie die Vegan Challenge wel zitten 😉
Pingback: Aftrap Vegan Challenge. | maaifood