Salade met succesfactor voor het hele gezin

salade voor kinderenDeze salade is gewoon leuk. Haal wat verse groeten in huis, gewoon wat op het moment te krijgen is. De laatste keer dat wij dit aten waren dat de gezinsfavorieten voor einde winter: bietjes, wortel, komkommer, paprika, sla en radijs. Snij de rauwkost in lange, dunne stukken. De saus serveer je warm, dus maak die pas als alles gesneden is.

Ingrediënten: rauwkost, ansjovisfilets, melk, citroen, knoflook, olijfolie, witte wijnazijn.

De saus:

  • smelt de ansjovis met drie tenen knoflook in een steelpan.
  • als de ansjovis gesmolten is, doe dan een halve liter melk in de pan en roer alles goed door. Breng het tegen de kook, en houdt het hier ongeveer tien minuten onder goed roeren.
  • Voeg dan de citroensap van een halve citroen, twee eetlepels witte wijnazijn en een flinke eetlepel olijfolie toe. Blijf roeren tot de saus de consistentie van een mayonaise heeft.
  • Breng op smaak met zout en peper

Nu verzamel je het hele gezin rond de tafel en iedereen doopt zijn favoriete rauwkost in de saus. Ideaal als je wat later eet en de draken al honger beginnen te krijgen. Na de rauwkost, zijn ze zo weer een half uur zoet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>