Goed gevulde omelet

Gezond lunchen met kinderenOmdat ik weinig brood eet, bestaat mijn lunch meestal uit salade, eiergerechten of soep. Ondertussen durf ik mezelf behoorlijk bekwaam te noemen in het bereiden van deze gerechten en heb ik een brede variëteit weten aan te brengen bij de basis ingrediënten. In de winter zijn de salades wat minder populair en hou ik het vaak bij een warme lunch. Vandaag deel ik het geheim van een goede omelet met jullie.

Tijdens een kookcursus in Malaga heb ik ooit geleerd een goede tortilla te maken. Hier ben ik altijd mee blijven experimenteren en uiteindelijk ben ik tot het volgende basisrecept gekomen. Varieer vooral met ingredienten. Zelf gebruik ik vaak ansjovis, zalm, aardappel, courgette, spinazie, verse kruiden en ui. Mijn grote liefde vindt het vooral fijn als ik er wat chorizo of tonijn aan toevoeg.

Vandaag bestond mijn lunch uit deze variant:

Ingrediënten: Aardappel, courgette, ansjovis en tomaat.

En dan:

  • Schil en was de aardappel. Rasp de aardappel aan de meest grove kant van de rasp. Neem een vuurvaste koekenpan en smelt hier wat kokosolie in.
  • Bak de geraspte aardappel samen wat drie ansjovisfilets op heel laag vuur in de koekenpan. Houdt de aardappel in beweging zodat deze geen vaste vorm aanneemt. Rasp de courgette en doe deze ook in de pan. Bak dit even totdat de structuur naar je zin is.
  • Snij dan een kleine tomaat in kleine stukjes en strooi dit, samen met wat fijngehakte basilicum over het mengsel van aardappel en courgette in de pan.
  • Breek nu twee grote eieren, kluts deze en giet dit in de pan. Verdeel alles gelijkmatig over de pan.
  • Bak de omelet op laag vuur tot de omelet aan de onderzijde een vaste structuur heeft. Zet de pan dan in de oven onder de gril (maximale temperatuur). Houdt de omelet goed in de gaten en haal hem eruit als hij bruin begint te worden.
  • Breng op smaak met wat peper.

Blijf vooral eindeloos variëren met dit recept totdat je voor jezelf de lekkerste ingrediënten mix gevonden hebt. Ik heb drie soorten omelet die ik vaak maak, maar het leukst is toch als je weer een nieuwe, verrassende smaak combinatie weet te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>