Wow! De allerlekkerste chocolade koekjes ooit!
Aldus mijn mega enthousiaste zoon na het proeven van onze zelfgebakken koekjes. En ik kon hem daar geen ongelijk in geven… Nu heb ik ondertussen wel 100 keer chocoladekoekjes gebakken, maar dit is dus hét recept voor succes. En het mooiste is: een kind kan de was (bak) doen.
Ingrediënten: 225 gram roomboter, 400 gram bruine basterdsuiker, 2 eieren, 250 gram fijne bloem, 70 gram cacao poeder, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout.
En dan:
- Doe de boter in blokjes in de mengkom en roer het een beetje met een houten lepel.
- Meng de basterdsuiker met de houten lepel door de boter, meng tot er een botermengsel ontstaat.
- Klop dan de eieren er een voor een door.
- Als het mengsel egaal is, meng dan de overige ingrediënten door het botermengsel in de mengkom.
- Nu ontstaat een vrij stug mengel, dit is precies goed. Zorg dat de boter goed vermengd is en leg dan hoopjes van het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De koekjes worden door de warmte in de oven vanzelf platter, dus maak kleine hoge hoopjes van het deeg, er gaan ongeveer 24 – 30 koekjes uit het deeg.
- Bak de koekjes 10 minuten op 180 graden en haal ze daarna direct uit de oven.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat buiten de oven. Na 15 minuten kan je ze al eten.
Ik beloof dat deze koekjes een succes zullen zijn, na 10 minuten in de oven, maar laat ze niet langer in de oven want dan worden ze hard. De bedoeling is juist dat ze een beetje ‘chewy’ zijn. Enjoy!
Pingback: Samen chocolade koekjes bakken