Spinazie recept voor kinderen

Spinazie recept voor kinderen

spinazie recept voor kinderen, ook lekker voor grote mensen ;-)

Kinderen en spinazie… het blijft lastig. Jammer want spinazie is gezond. Maar  gezond en groen = niet lekker in het kinderkopje… Dit spinazie recept voor kinderen zal ze vast van gedachte doen veranderen. De room geeft het recept namelijk een zachte smaak, waardoor de stroeve nasmaak van de spinazie verdwijnt. De paddestoelen zijn erg persoonlijk. Sommige (kinderen) zijn er gek op en andere moeten er niks van hebben. Mijn kinderen leggen ze op de rand van hun bord. De oudste zegt dat hij de smaak op zich wel lekker vindt, maar dat hij het ‘niet kan verdragen’ om erop te kauwen…. Vooruit dan maar.

 

Ingrediënten: 300 gram verse spinazie, 200 gram champignons, pijnboompitten, 100 gram slagroom, ui, beetje bloem, knoflook en pasta.

En dan: 

 • Snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk en bak deze in een beetje kokosolie (of olijfolie of boter) in een grote koekenpan. Laat ze niet bruin worden.
 • Strooi er na een paar minuten een beetje bloem over en laat dit heel even meebakken. Voeg vervolgens de slagroom en een glas bouillon of een glas witte wijn toe en laat alles in koken. Blijf een beetje roeren.
 • Kook ondertussen de pasta in ruim kokend, gezouten water. Bak de pijnboompitten in een klein pannetje tot ze lichtbruin zijn.
 • Voeg de spinazie toe aan de saus en laat deze meekoken.
 • Als de pasta gaar is giet je deze af en doe je deze door de saus. Voeg als laatste de gebakken pijnboompitten toe.

Bij ons gaat er vervolgens, op het bord, nog een flinke laag Parmezaanse kaas overheen. Altijd lekker, maar zeker niet noodzakelijk. De kinderen zullen smullen van deze spinazie variant 😉

 

 

 

 

2 Comments on “Spinazie recept voor kinderen
  • Hallo Tinus,

   Wat leuk dat je mijn website bezoekt :-)
   Stom foutje van me. Champignons hadden er natuurlijk bijgemoeten. Even kort aanbakken en toevoegen aan de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>