Toko Pasar Baroe, Amstelveen

n Amstelveen zit een kleine toko. In het Augustinuspark. Toko Pasar Baroe. Nu heb ik toevallig het geluk dat mijn oma hier niet ver vandaan woont, dus ik kan een bezoek aan deze toko altijd met een bezoek aan de meest favoriete vrouw in mijn leven combineren. Bij Toko Pasar Baroe hebben ze namelijk niet alleen de meest lekkere nasi goreng, maar ook de kipgerechten (ja echt alle kipgerechten) rendang, lempers, home made sambal, risolles en pasteitjes worden standaard door mij afgenomen. Dat is als ik alleen ben. Als mijn kinderen mee zijn dan komen daar altijd nog spekkoek, kroepoek en gehaktballetjes bij.

Lemper in toko

Lemper bij Pasar Baroe

Dus toen mijn oma net belde of ik nog langs wilde komen dit weekend, twijfelde ik geen moment. Zaterdag (altijd zaterdag, zondag is Pasar Baroe dicht) staat de afspraak. Ik blij, mijn grote liefde blij, mijn kleine liefdes blij. En als ik tijd heb voordat ik naar huis toe rijdt, mijn moeder ook blij. Want mijn moeder, wie na haar hersenletsel alle geur en smaak is verloren, proeft ‘iets’ bij het eten van de Babi Pangang. En het proeven van ‘iets’ is voor mijn moeder een groot genot.

Bij deze deel ik mijn favoriete toko adres met jullie. En mocht je dan toch in Amstelveen zijn, loop dan gelijk even langs traiteur Wagenaar poelier. Zit om de hoek van de toko. Waanzinnig vlees!!!

You are what you eat, so it better be real good…

2 Comments on “Toko Pasar Baroe, Amstelveen
  1. Mooi verhaal. Als geboren en getogen Amstelvener is dit de laatste 57 jaar HET adres geweest voor toko spulletjes. Ik moet zeggen WAS, de Toko is dicht . Heb je al een alternatief adres gevonden ?

    • Ja, jammer he?! Helaas geen alternatief adres in Amstelveen kunnen vinden. Tante Lien in Maarssen en Anak Blitar in Hoofddorp zijn nu favoriet. Maar toch missen we Pasar Baroe nog steeds, vooral de nasi goreng en de lempers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>