Romige garnalen voor blije kinderen

Garnalen recept voor kinderen

Romige garnalen voor blije kinderen

Dit recept is zo kindvriendelijk. Kinderen vanaf 1 jaar kunnen het eten (jonger dan 1 jaar mogen ze officieel geen schaal en schelpdieren)… Het recept wisselt regelmatig. Afhankelijk van het seizoen en de eetgewoontes van de draken wisselen de ingredienten zich af. Prei, spinazie, lenteuitjes, paprika. Alles kan. Mijn oudste draak is nu gek op rode paprika, dus dat was gister de groente in het recept. In 15 minuten ben je klaar. En ieder is er blij mee.

Ingrediënten: 300 gram grote garnalen (gepeld en schoongemaakt), rode paprika, ui, knoflook, slagroom, witte wijn, zout, peper, basilicum, peterselie, citroen.

En dan:

  • Doe de garnalen in de pan en bak ze kort in kokosolie of olijfolie. Voeg dan de gesneden ui en knoflook toe. Laat ongeveer 5 minuten samen bakken. Zet ondertussen de pasta in ruim kokend water op het vuur.
  • Voeg de fijngesneden groenten toe en laat het warm worden.
  • Voeg een glas witte wijn (of water) toe, 200 ml slagroom en de sap van een halve citroen.
  • Giet de pasta af en voeg verse basilicum en de rest van de citroensap toe aan de saus. Meng dan de pasta door de saus en voeg nog wat peterselie toe. Breng alles op smaak (nadat je voor de kinderen hebt opgeschept) met zout en peper.

Je hebt nu een heerlijk romig, maar toch licht en zomers gerecht. Genieten voor het hele gezin :-)

 

One Comment on
  1. Pingback: Weekmenu #1 - maaifood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>