Pasta met cantharellen

Cantharellen. Ik ging cantharellen zoeken in het bos en ik vond ze. Dezelfde dag moesten ze nog gegeten worden, anders is het gevaarlijk. Dus na veel (!!!)poetswerk maakte ik een gerecht met spullen die ik toevallig nog in huis had. Het werd pasta met cantharellen. En het smaakte zó lekker.

cantharellen-verzamelen

Wat heb je nodig

Zoveel cantharellen als je hebt, pasta, 100 ml slagroom, spek, 2 sjalotten, 150 ml gevogelte bouillon (af wat je in huis hebt), 2 tenen knoflook, boter, peterselie, zout en peper.

pasta met CANTHARELLEN koken
  • Pasta koken, koud afspoelen en met olijfolie en zout mengen in de pan.
  • Spek aanbakken in een braadpan en na een paar minuten cantharellen, fijn gesneden sjalotten en knoflook toevoegen.
  • Bouillon toevoegen en even in laten koken.
  • Na 10 minuten slagroom en peterselie toevoegen.
  • 5 minuten later de pasta door het gerecht mengen.

Gelijk serveren en genieten maar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>