Pannenkoeken. Altijd een succes. Ei, melk en bloem. Op zich niet zoveel mis mee. En dan kan je er nog van alles in stoppen: appel, banaan, kaas en / of spek. Mijn kleine draken eten zeker eens in twee weken pannenkoeken voor lunch. Maar deze zalm pannenkoek, die mogen ze gewoon als diner verorberen. Makkelijk om te maken en hij combineert subliem met in blokjes gesneden, gekookte en vervolgens gebakken bietjes. Is mijn mening, die van de kieskeurige draken én die van mijn grote liefde. Wijntje erbij en binnen 20 minuten staat heb je een gezellig diner waarbij het hele gezin vecht om dat laatste stukje pannenkoek. Als je dat geen gezelligheid aan tafel noemt, wat dan wel 😉
Ingrediënten: 3 eieren, 200 ml melk, 95 gram bloem, gerookte zalm.
En dan:
- Meng de eieren, melk en bloem met een snufje zout tot een glad beslag.
- Bak de pannenkoek in je grootste koekenpan ongeveer 3 minuten op heel laag vuur.
- Zet hem daarna in de oven op 200 graden. Voeg na ongeveer 10 minuten de zalm toe. Drapeer stukjes gerookte zalm over de pannenkoek en laat hem daarna nog vijf minuten in de oven.
- Direct uit de oven op een houten plank serveren. Serveer de groente ernaast.
- Lekker met wat mierikswortel erbij!