ohlala!

eten met kinderenOhlala! Het was het eerste gesproken woord van mijn toen 1 jarige zoon. Ohlala. Wijzend. Zijn kleine vingertje priemde omhoog. Ik keek hem niet begrijpend aan. Ik zag hem zijn uiterste best doen om de klanken te kunnen produceren. Ohlala! Ik volgde zijn vingertje, zijn blik gefocust op iets achter mij.Ik draaide me om en ja hoor, daar lagen ze, chocolaatjes. Mijn kleine draak zag mijn blik op de chocola en riep enthousiast Ohlala, ohlala! Ik kon alleen maar lachen, en hem wat van de chocola geven. Een kind van z’n moeder, wat al sinds zijn eigen prille ontstaan gevoed was met vloeibare chocoladeresten via een navelstreng. Ruim vier jaar verder wordt er hier in huis nog steeds dagelijks om chocola gevraagd. Helaas niet meer zo schattig en aandoenlijk als in de ohlala-fase maar vaak een stuk duidelijker en soms zelfs dwingender. “Mama, ik heb nog helemaal geen chocola gehad vandaag.”

Omdat ik zelf ook altijd gek ben geweest op chocolade begrijp ik dit soort gevoelens maar al te goed. En zoals eerder geschreven ben ik op dat gebied ook redelijk verwend. Dus sla ik zo nu en dan een enorme voorraad chocola in. Van de houdbare chocolade is Lindt toch wel favoriet. Een paar dagen geleden at ik de laatste Lindor bal (kerstartikel, maar voorraad tot maart en dan gewoon doodleuk overstappen op de Lindt paaseitjes). En nu heb ik weer een voorraad tabletten ingeslagen. Meestal koop ik 8 verschillende soorten. 3 van deze soorten zijn favoriet en absoluut het aanraden waard. Alle 3 zijn ze van pure chocolade. Voordeel van pure chocolade is, dat het bizar veel goede eigenschappen bevat. Om er een paar te noemen:

  • Flavonoine in chocolade werkt bloeddruk verlagend.

    De lekkerste chocolade

    De favorieten. 70% noir intense, noir met chili, noir met stukjes aardbei.

  • Het verbeterd de doorbloeding.
  • Anti-oxidanten in chocolade beschermen het lichaam tegen vrije radicalen.
  • Het bevat fenylethylamine, een natuurlijk antidepressivum.
  • Het bevat vitaminen A, B1, C, D en E, ijzer, calcium, fosfor en kalium.

Pure chocolade bevat, in tegenstelling tot andere chocoladesoorten, weinig suiker. Het kan dus prima dagelijks gegeten worden. Enige kanttekening is dat een bevriende arts mij laatst het advies gaf dat bij alles wat je eet je altijd aan afwisseling moet denken. Dagelijks chocolade eten, kan geen kwaad. Dagelijks dezelfde chocolade eten, is dan weer geen goed idee. Een fijn advies en goed excuus om zo nu en dan eens langs mijn favoriete chocolatiers te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>