Kinderrecept wortels en spinazie: lasagne!

kinderrecept wortels en spinazie

Kinderrecept wortel en spinazie recept

Mijn kleine kieskeurige draken zijn gek op pasta. Dit recept vond ik in een geweldig Spaans magazine genaamd Cocina (het is dus een gewoon recept, wat ik, gezien het succes, zelf heb omgedoopt tot kinderrecept). We hebben het een klein beetje aangepast naar onze eigen smaak en gemaakt toen mijn grote liefde niet thuis kwam eten. Zo’n lasagne recept zonder vlees zou voor mijn man toch wat veel van het goede zijn geweest vrees ik. Resultaat was lekker, maar viel vooral in de smaak bij de draakjes. Alles was op! Terwijl het genoeg had moeten zijn voor 4 volwassenen. Een bewezen succes dus 😉 En dat met spinazie.. Dit recept kost iets meer tijd dan het gemiddelde recept wat ik deel, maar het is de moeite waard. Je bent in ongeveer 45 minuten klaar. Best te doen toch?

Ingrediënten: 5 grote wortels, 300 gram spinazie, 2 bolletjes mozzarella, 8 lasagne vellen (voor vers gemaakt, zie mijn recept voor supersnelle verse pasta, gedroogd kan ook), vette kaas (bijvoorbeeld Gouda), 0,5 liter melk, 30 gram bloem, 40 gram roomboter, nootmuskaat, zout en peper.

En dan: 

 • Was de wortels en snijd ze dan met een dunschiller of met een kaasschaaf in lange dunne plakken (in de lengte van de wortel).
 • Kook de ‘plakken’ wortel 5 minuten in kokend water.
 • Als je gedroogde lasagnevellen gebruikt, kook dan tegelijk de lasagne vellen bijtgaar (niet gaarder want ze gaan nog in de oven).
 • Kook daarna de spinazie 2 minuten in hetzelfde water.
 • Smelt de roomboter in een pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem even bakken en voeg dan, beetje bij beetje, de melk toe. Roer tot het de substantie van een dunne bechamel krijgt en breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.
 • Verwarm de oven op 200 graden.

  Recept voor kind met wortel en spinazie

  Opbouw lasagne

 • Maak van al je ingrediënten een lasagne in een ingevette ovenschaal: begin met de pasta, dan een laag spinazie met wortel met mozzarella, dan weer pasta, enzovoorts.
 • Eindig met pasta en daarop de bechamelsaus. Rasp hier wat vette kaas overheen en zet het 20 minuten in de oven, tot de kaas een mooie kleur krijgt.

Bon provecho!

Oh en mocht je binnenkort in Spanje zijn, neem dan een Cocina magazine mee, voor 3,50 euro krijg je een enorm vele leuke, nieuwe en inspirerende recepten waar je met een beetje basis Spaansen kookkunsten hele verrassende dingen mee kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>