Kids special: Mac and cheese

Kids special. Recept voor kinderen

Kids special: Mac and cheese

Mac and cheese is gewoon makkelijk scoren bij kinderen. Maar de kids special gaat over lekker eten mét kinderen. De ouders moeten dus vooral ook lekker eten. Deze Mac and cheese is een succes voor het hele gezin. Bijkomend voordeel: je maakt hem in een half uur klaar, waarvan 15 minuten oventijd. Laat je kind(eren) de tafel dekken, lees je zelf nog even lekker een boek 😉

Ingrediënten: 200 gram macaroni, 5 rijpe tomaten, 10 zongedroogde tomaten, 3 ansjovisfilets, verse basilicum (je handen vol blaadjes), verse tijm (3 takjes), veel Parmezan (vers geraspt), 300 gram mozzarella, 4 boterhammen, olijfolie, knoflook, geraspte nootmuskaat, 200 ml slagroom.

*Dit is een hele lijst voor zo’n simpel gerecht. Zoek alles bij elkaar en zet het klaar voordat je begint. Als je eenmaal begint met koken heb je alles zo snel achter elkaar nodig dat je niet nog in je keukenla naar dat ene ingrediënt wil zoeken.

En dan:

 • Kook de macaroni in ruim gezouten water bijtgaar.
 • Verscheur de boterhammen in kleine stukken. Doe deze samen met een scheut olijfolie in de blender en maal het tot broodkruim.
 • Snijd de tomaten in vieren en de zongedroogde tomaten door de helft. Doe de tomaten samen met de ansjovis in de blender en pureer het tot een gladde saus.
 • Voeg vers geraspte nootmuskaat, de basilicum, knoflook, 200 ml slagroom en flink wat Parmezan toe en zet de blender weer aan. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper.
 • Giet de pasta af en meng deze met de vers gepureerde saus. Meng alles goed door elkaar.
 • Trek de mozzarella in kleine stukjes en meng dit met het broodkruim en de blaadjes tijm. Doe er nog flink wat Parmezan doorheen en meng alles goed door elkaar.
 • Giet de pasta met de tomaten – kaas saus nu in een diepe ovenschaal of in een braadpan. Verdeel daarna het broodkruim met de kaas over de schaal. Het is de bedoeling dat dit een dikke laag is. Sprenkel er op het laatste moment nog een klein beetje olijfolie overheen.

  Kids special. Recept voor kinderen.

  Kids special: Macaroni met kaas (en tomaat)

 • Zet de pan of schaal in de oven op 180 graden. Laat het staan totdat het bruin begint te kleuren en het broodkruim lekker hard en knapperig is.
 • Na ongeveer 15 minuten in de oven kan de pasta direct geserveerd worden.

Mac and cheese.. Can we have some please :-)

Voor meer Kids specials, speciale kindergerechten, klik hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>