Het ultieme verwen ontbijt: wentelteefjes met fruit

ontbijt voor kinderen

lazy morning

Yes they love it. Het is mei vakantie. We slapen uit, de draken spelen in hun pyama’s en om een uur of tien gaan we aan tafel. Niet gewoon met een broodje. Nee. Het is mei vakantie. Ze eten croissants, pannenkoeken of wentelteefjes. Wentelteefjes.. het oeroude recept van brood, melk, ei, kaneel en suiker. Ik maak ze met vers fruit. Want als je om tien uur pas ontbijt… kan je maar beter gelijk je fruit inname zeker stellen. Voor mijn draken is dit het ultieme kinder verwen ontbijt. Als het tenminste nog zo mag heten om 10 uur…

Ingrediënten: twee sneetjes brood, banen, aardbei (of ander vers fruit), bosvruchtenjam, roomboter, suiker, kaneel, ui en melk.

En dan:

  • Klop het ei los in een ruime schaal of bord met opstaande rand. Roer er een scheut melk doorheen. Haal dan de boterhammen hier één voor één met beide kanten doorheen. Zodat aan beide kanten wat van het mengsel zit.
  • Prak het fruit met de jam door elkaar. Je kan elke gewenste fruitsoort gebruiken maar door een banaan mee te prakken blijft het goed plakken aan je brood. Beleg één boterham met het fruit.
  • Leg de andere boterham er bovenop en bak deze ‘tosti’ in een beetje roomboter op laag vuur. Strooi er ondertussen wat kaneel en suiker op.
  • Als het brood bruin is, draai je het geheel om en besprenkel je de andere kant met suiker en kaneel.

Klaar. Even afkoelen en je draken zullen smullen!

wentelteefjes met fruit als ontbijt

wentelteefjes met fruit als ontbijt

Alhoewel de smakelijkheid van het gerecht zeker niet tot uiting komt in de foto, wil ik hem jullie toch niet onthouden. Daarom hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>