Succesgerecht voor kinderen: Pasta pesto…

pasta pesto gerecht voor kinderen

pasta pesto voor kids

Ik ben gek op pesto. De basilicum staat bij mij dan ook altijd in rijen opgesteld in de vensterbank. Altijd klaar om verse pesto te kunnen maken. Tijdens mijn studiejaren was pasta pesto mijn meest gegeten gerecht. Na het afstuderen, ben ik dit simpele gerecht een beetje als studentenkost gaan beschouwen en legde ik mezelf toe op wat gecompliceerdere pasta gerechten. Maar ongeveer een jaar geleden ben ik weer met pasta pesto begonnen. Na een succesvol restaurantbezoek in Italie. Daar bleek de pasta pesto een waar succesgerecht voor kinderen te zijn. Maar behalve een goed recept voor kinderen, vind ik ik het zelf ook nog steeds erg lekker. Dus dat het zo makkelijk is, is alleen maar mooi meegenomen.

Pasta gerecht voor kinderen

Casarecce Siciliane

Ik deelde al eerder een een Vegan pasta pesto recept met walnoten. Maar nu ik de Vegan Challenge voor mezelf heb aangepast naar een Vegetarische Challenge, heb ik de kaas weer in het recept teruggebracht. Tot grote vreugde van mijn kleine draken, twee kaaskoppen eerste klas. De pasta die traditioneel bij pasta pesto geserveerd wordt, is ongeveer de pasta die je hiernaast ziet. Ik weet het niet helemaal zeker, want als hij net iets dunner, langer of geribbelder is, heeft de pasta direct een andere naam. Met deze casarecce siciliane is de pesto in ieder geval erg lekker. Barilla (het merk op de foto) is hier sowieso het favoriete pasta merk hier. Ik heb het in Nederland nog niet gevonden helaas. Daarom gaan er altijd vele pakken mee naar huis na een bezoek aan Italië of Oostenrijk.

Mijn favoriete recept is, zoals gezegd, erg makkelijk, en je hebt weinig nodig. Waarschijnlijk heb je alles wel in huis.

Ingrediënten: peterselie, basilicum (hele plant), pijnboompitten, knoflook,  parmezaan, zout, olijfolie (de lekkerste die je hebt), pasta (het liefst iets wat lijkt op de pasta zoals hierboven beschreven, maar een andere soort volstaat uiteraard ook).

En dan:

  • koken met kinderen gerecht voor kinderen

    pasta pesto

    Pluk de blaadjes van de peterselie (zoveel als je wilt, ik gebruik een heel bosje) en de basilicum en rooster ondertussen de pijnboompitjes.

  • Doe de kruiden met de pijnboompitten, de knoflook en de geschaafde parmezaan in de vijzel en stamp alles fijn. Als je geen vijzel hebt, gebruik dan een blender. Overweeg dan wel om een vijzel te kopen, want de geur de vrijkomt wil je eigenlijk niet missen ;-). Voeg vervolgens de olijfolie en een beetje zout toe en stamp verder tot alles een een saus vormt.
  • Kook de pasta en meng de pasta met de pesto. Je kan eventueel nog een beetje kookvocht gebruiken om erdoorheen te mengen.
  • Rasp bij de tafel nog wat kaas erover en voor de liefhebbers kan je nog wat blaadjes basilicum of peterselie last minute toevoegen.

Dit gerecht is zeer succesvol bij kinderen. Daarbij zet je het na een (lange) werkdag zó op tafel. Meestal begin ik met het koken van de pasta en gaan we 10 minuten later aan tafel. Mijn jongste draak is 3 jaar en wil altijd een tweede ronde als we pasta pesto eten. Als ik in een goede bui ben, laat ik ze zelf de pasta erbij kiezen. Als komen ze dan meestal alsnog op deze casarecce uit.

Life is a combination of magic and pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>