Fris zoet dessert: Aardbei crumble

Dessert voor kind: aardbei crumble

Dessert voor kind

Ik ben gek op crumble. Het is makkelijk en snel te maken en bijna altijd succesvol als je eters krijgt. Ik deelde eerder mijn recept voor een succesvolle appel crumble met amandelspijs maar nu de zomer eraan komt, wil ik graag een nieuwe variant delen. En wel een zomerse variant. Gister probeerde ik een crumble met aardbei en munt. Toen ze uit de oven kwamen dacht ik eerst dat ze mislukt waren, ze zagen er namelijk niet zo mooi uit. Tijdens het wachten op mijn gasten besloot ik er toch maar één op te eten. En hij was super lekker! En zelfs de kleine draken vonden dit dessert, eenmaal afgekoeld een groot succes. 

Laat je niet afschrikken door hoe deze crumble eruit ziet, maar proef (met je ogen dicht). Het is super easy! Met onderstaand recept heb je genoeg voor 6 soufflé bakjes.

Ingredienten: bakje aardbeien, beetje bosvruchtenjam van zeer goede kwaliteit (bijvoorbeeld Staud), 125 gram roomboter, 225 gram bloem, zout, 70 gram suiker, vanille en munt.

Eten met kinderen

Crumble met aardbei en munt

En dan:

  • Vet de schaaltjes in met boter. Was en snijd de aardbeien en munt in kleine stukjes. Verdeel de aardbeien met de munt over de ingevette schaaltjes.
  • Verdeel de vanille van één stokje over de aardbeien in de schaaltjes
  • Meng de boter, bloem, suiker met een snufje zout met twee messen door elkaar. Je kan ook voorzichtig met je vingertoppen kneden. Let op, het moet een kruimeldeel worden. Dit vergt weinig kneden en zou binnen drie minuten klaar moeten zijn.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel het kruimeldeeg over de bakjes met aardbei en bak in ongeveer 10 minuten het deeg gaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>