De lekkerste pizza

Pizza deeg maken

Ingrediënten voor het pizza deeg.

De lekkerste pizza maak je natuurlijk zelf. Ook de bodem. Het is snel, makkelijk en super lekker. Zo houdt mijn oudste zoon van een dikke bodem, terwijl de rest van de familie toch echt een flinterdunne bodem wil, geen probleem.. Pizzadeeg is zo gemaakt met onderstaande ingrediënten. Maak het wel ruim van tevoren, want het moet minimaal een uur staan voordat je het kan gebruiken.

Ingredienten: 500 gram bloem type 00, 1 zakje gist (7 gram), 300 ml water, een beetje zout en een beetje suiker.

En dan: 

  • Meng de bloem met het zout op het aanrecht. Meng daarna de gist, lauw water, suiker en 2 eetlepels olijfolie in een kom en laat dat ongeveer 5 minuten staan.
  • Giet het gistmengsel na 5 minuten in een kuiltje in de bloem en begin het deeg van binnenuit te mengen. Kneed het deeg goed. Je zal vanzelf voelen wanneer het deeg goed is. De structuur is dan glad en elastisch. Maak een bal van het deeg en bestuif een grote beslagkom met bloem. Leg het deeg in de beslagkom en strooi hier bloem over. Laat het deeg dan een ruim uur rusten op een warme plaats.
  • Na een uur is het deeg ongeveer twee keer zo groot geworden. Nu moet je beginnen met wat heet ‘het terugslaan van het deeg’. Dit is ook precies wat je hierbij bedenkt. Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed, duw, rol en trek het deeg tot het lucht er allemaal uit is.
  • Nu kan je met de deegroller pizza’s rollen van dit deeg. Bestrooi de roller met wat bloem, verdeel het deeg in 5 bollen en rol de pizza’s. Ik maak van de 5e pizza bol altijd een gezonde groenten calzone voor erbij. Maar je kan ook vier wat dikkere pizza’s maken.
  • De rest is bekend: Beleg de bodems binnen 10 minuten met alle gewenste ingrediënten en bak de pizza’s in ongeveer 20 minuten gaar. Vergiet niet de pizza altijd te sluiten met mozzarella (of andere vette kaas als je niet van mozzarella houdt). Omdat mijn kinderen nog steeds volhouden dat ze GEEN mozzarella lusten, voeg ik dit altijd pas buiten zicht toe. Eenmaal uit de oven zien ze hier niets meer van terug. Vaak bak ik de pizza’s in twee fases. Eerst die van de kinderen en dan die van ons met de calzone. Tegen de tijd dat de laatste pizza’s uit de oven komen zijn de eerste precies op kinder consumptie temperatuur.

Nolan met zijn pizza

zelf pizza maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>