De lange weg naar het perfecte ontbijt

perfect ontbijt voor zomerIk deelde al eerder mijn ervaring in de zoektocht naar het perfecte ontbijt. Iets waar ik niet naar drie weken op uitgekeken was maar ook iets wat mijn honger kan stillen tot de lunch. Ik ben nu eenmaal een hongerig persoon, geboren met een enorme behoefte aan constante kauw, proef en slikervaringen. Dat gecombineerd met mijn aversie tegen sleur én verslaving aan innovatie en afwisseling, maakt mij een lastige ontbijter (en persoon, volgens sommige, maar dat terzijde). 

Mijn zoektocht naar het perfecte ontbijt is inmiddels in een vergevorderd stadium. Ik zou zelfs kunnen beweren dat de zoektocht is afgerond en het resultaat dynamisch is. En een deel van deze dynamiek deel ik vandaag, hier, met jullie. De perfecte zomervariant, deels uit eigen (Yeah!!) tuin. Omdat ik deze eigen gekweekte aardbeien zo puur mogelijk wil ervaren, geen zaden en noten. Gewoon fruit. Dit ontbijt bevat: peren, aardbei, perzik en nectarine. Oh en natuurlijk twee sinaasappels voor de jus en een kop thee. Voor nu, het perfecte ontbijt :-)

Zoals ik al schreef, het blijft dynamisch. Het fundament van de succesfactor blijft echter altijd: fruit en water. Soms worden daar zaden en noten aan toegevoegd, maar verder niks. Het lijkt misschien weinig, maar ik kies voor VEEL fruit. en ik houd het gegarandeerd tot de lunch vol, zonder tussendoortjes. Ook als ik ga sporten, fietsend naar mijn werk ga of mentaal wordt uitgedaagd. Succes verzekerd!

2 Comments on “De lange weg naar het perfecte ontbijt
  1. Hoi Maaike,

    Deze doet het ook goed:
    sapje van bietjes, banaan, amandelmelk en een beetje henneppoeder en cayennepeper…

    Of een smoothie van dadels, havermouth en amandelmelk en banaan…

    • Wauw, klinkt lekker, ga ik ook uitproberen. Ik vind alleen die amandelmelk écht niet lekker, maar die kan ik vast vervangen door biogarde 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>