De beste (onmisbare) kookboeken

In deze nieuwe categorie berichten “The best of”, deel ik mijn persoonlijke favoriete op gebied van eten en drinken. Ik begin met mijn favoriete kookboeken, ik ben verslaafd aan kookboeken. Ik heb één boekenkast vol met kookboeken en ik koop nog steeds regelmatig nieuwe. Mijn favoriete staan hier. Voor als je zelf op zoek bent naar een nieuw kookboek, of voor als je op zoek bent naar een goed cadeau. Want of het nou een verjaardag, moederdag of een trouwdag is, een kookboek is altijd goed 😉

Het grote pasta kookboek

Als kinderen lastig groenten eten, is pasta vaak een goed middel om het toch bij ze binnen te krijgen. In dit meesterlijke pasta kookboek vindt je meer dan 100 pasta recepten met werkelijk alle ingrediënten. Van pasta gerechten die zó simpel zijn dat je het eigenlijk geen gerecht kan noemen, tot gerechten met ingrediënten waarvan je niet wist dat ze bestonden.  Maar vooral veel verrassende combinaties die weer inspireren tot eindeloos avonden in keuken en kookpartijen voor vrienden en familie. Ik ben nog lang niet klaar, met dit exemplaar.

Jamie in 15 minuten

Mijn favoriete all round boek is toch echt wel Jamie in 15 minuten. De recepten zijn divers, er worden veel kruiden gebruikt en je zet echt in een half uur wat bijzonders op tafel (sorry, maar ik geloof niet dat er iemand is die deze recepten in 15 minuten klaar heeft). Jamie schrijft gewoon lekker en de recepten laten genoeg ruimte voor eigen variatie. Dit boek doet het ook ontzettend goed als cadeau voor studenten die op kamers gaan, of mensen die voor het eerst samen gaan wonen.

Kookboeken:

Groot Indonesisch kookboek van Beb Vuyk

Dit boek is een must read voor iedereen die de basis van de Indonesische keuken wil leren kennen. Ik verslind dit boek. Mijn versie is vies en plakkerig met vlekken op bijna alle pagina’s. Van alle boeken die ik heb, ligt deze het vaakst op het aanrecht. Je raakt nooit uitgekookt en het is voor de beginnende kok tot de vergevorderde kok. Ik ben fan! Het is het beste cadeau wat mijn vriend ooit heeft gekregen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>