Chai tea, a good idea.

I’m a sucker for Chai. Sinds ik tien jaar geleden een reis door Nepal maakte en voor het eerst een Chai Latte dronk, ben ik op zoek naar het recept van deze thee.

Chai tea ingredienten

Zelf chai maken is een eindeloze zoektocht naar de juiste ingrediënten en dosering…

De heerlijk geurende, grote mokken met geurige kruiden en zachte melk zijn voor mij zo onweerstaanbaar, dat ik vaak in mijn herinneringen graaf om de exacte samenstelling te achterhalen. Niet zoals bij Starbucks (die is te zoet), niet zoals de yogi tea (teveel gember) en mijn eigen kruidencombinaties lijken altijd net iets te ‘scherp’. Al tien jaar lang moet ik steeds dieper in mijn geheugen graven om de herinnering aan specifieke geuren, kleuren en smaken aan te kunnen boren. Eens in de zoveel tijd transformeer ik weer tot Eucalipta en sta ik met allerlei geurige kruiden (kardemom, gember, kruidnagel, kaneel, venkel) te roeren in een grote pan met een teleurstellend resultaat.

Chai tea van Starbucks, Yogi tea, Kushmi tea, en vele andere merken had een teleurstellende uitwerking op mijn humeur.

Tot twee weken geleden. Ik was bij de Tuinen en ontdekte een nieuwe Chai variant. Dragonfly Rooibos Chai. Nu ben ik sowieso een redelijke fan van rooibos, dus ik besloot deze (en nog drie andere doosjes Chai) een kans te geven. Het was het tweede doosje wat ik probeerde en ik ben verkocht.

Ik kook het water tot 90 graden, laat het 2,5 minuten trekken in een klein glas water. Schuim een glas biologische melk op en giet dit in een groot glas. Dan wacht ik (net als bij een latte machiato) tot de melk zich heeft opgesplitst in schuim en vloeibaar en dan giet ik de thee erbij. Het zakje hang ik vervolgens in de latte, alle extra smaak is welkom en ik gebruik een klein beetje suiker.

Voor iedereen die nog op zoek is naar de perfecte chai latte voor thuis. Koop de Dragonfly!!! Enig nadeel: hij is niet online te bestellen, groot inslaan dus.

Chai latte dragonfly rooibos sweet chai

Perfecte Chai Latte

Oh en de perfecte combinatie bij deze thee? Een goed boek! Enjoy 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>